WAAROM KIEZEN
VOOR SPORT IT

Sport It organiseert dé leukste kampen in jouw regio!
Werk je graag met kinderen of wil je deel uitmaken van onze organisatie maar eerder achter de schermen werken?

Meld je dan nu aan!

Stel jezelf kandidaat

Na je aanvraag nemen wij snel contact met je op!

Persoonlijke gegevens

Pedagogische kwalificatie

Kampgegevens

Onze verschillende functies

Hulpmonitor

Ben je nog geen 18 jaar maar wil je wel al graag een kamp begeleiden? Dat kan! Je staat er niet alleen voor. Een ervaren monitor neemt jou onder zijn of haar vleugels en leert je alle kneepjes van het vak. Je draait een ganse week mee in het monitorenteam en je kan in levende lijve ondervinden hoe een kampweek in zijn werk gaat. Ook kan je vooraf een korte opleiding volgen. Bij deze workshop overlopen we de belangrijkste zaken die je moet weten om aan de slag te kunnen gaan. 

Vereiste:

Monitor

Als monitor ben je minimum 18 jaar en heb je een hart voor kinderen en sport. Je bezorgt hen een onvergetelijke week vol plezier. Vanaf dag één heb je meteen door welk kindje er wat stiller is dan de rest en wie al snel bang heeft als het er iets te druk aan toegaat. Je zorgt er dan ook voor dat  deze kinderen zich snel op hun gemak en veilig voelen in jouw handen. Je zal ook de sport of thema activiteiten in team uitwerken. Deze begeleiden of meedoen is geen probleem voor jou want je hebt al eerder ervaring opgedaan in een sportvereniging, jeugdbeweging, studierichting met een pedagogische richting of als leerkracht op de school waar je lesgeeft.

Vereiste:

Hoofdmonitor

Als hoofdmonitor heb je een leidinggevende functie. Je houdt ter plekke alles in de gaten en bent een belangrijke schakel tussen de kampplaats zelf en het SPORT IT secretariaat. Dankzij jouw organisatie skills verloopt alles vlot en weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt. Zowel monitoren als ouders kunnen bij jou terecht voor vragen. Door jouw uitgebreide ervaring help je hen meteen verder.

Vereiste:

Vliegende monitor

Je staat stand-by voor als er zich een noodgeval voordoet. Je start op een vaste locatie maar zo spring je in als er een collega monitor ziek valt. Soms ga je ook extra hulp bieden op een kamp waar ze jouw ondersteuning goed kunnen gebruiken. Dankzij jouw grote flexibiliteit vind je het geen enkel probleem om af en toe ook een week op dezelfde locatie te helpen. Een geldig rijbewijs is altijd handig.

Vereiste:

Logistieke medewerker

Word je al wel eens een manusje-van-alles genoemd? Of is je bijnaam handige harry of duizendpoot? Dan zit je hier goed! Als logistieke medewerker heb je verschillende taken. Zo weet je onder andere waar al het materiaal in onze opslagplaats staat en bezorg je het juiste speelpakket op de juiste kamplocatie. Op deze manier kunnen de kinderen en monitoren vlot aan een nieuw avontuur starten. Je werkt nauwkeurig. Je laat de bureaumedewerkers meteen weten welk materiaal stuk of vermist is zodat alles vlot opgevolgd kan worden. Heb je nog geen rijbewijs? Geen probleem, dan kan je altijd de side-kick worden van onze chauffeur!

Vereiste:

Vergoeding

Naast een geweldige ervaring, kan je ook een centje bijverdienen. Meestal ga je aan de slag onder een monitoren- en vrijwilligersstatuut.

Je doet samen met het team de nodige voorbereidingen voor het kamp zodat de kampweek vlot verloopt. Na deze week volgt er ook steeds een evaluatiemoment waarop we jouw functioneren binnen onze organisatie bespreken.

Als afgestudeerde monitor ontvang je hiervoor 370 euro per week. Als hoofdmonitor draag je meer verantwoordelijkheid, wat zich ook zal vertalen in een hogere vergoeding. Heb je bepaalde diploma’s behaald in een specifieke (sport)discipline? Laat het ons dan zeker weten. Dit kan ook leiden tot een extra verloning.

Beschik je niet over een monitorendiploma en/of de juiste ervaring? Geen probleem! Ook dan kan je bij ons aan de slag, na een opleidingsmoment ben je er helemaal klaar voor!

Opleidingen

We zijn momenteel volop bezig met het uitwerken van opleidingsdagen, zowel fysiek als online. Deze opleidingen geven jou de kans om jezelf te ontplooien en het vak van A tot Z te leren kennen. We willen de groei van elke monitor stimuleren en plaatsen deze dan ook centraal.

Ervaar het

Twijfel je nog een beetje? Kom dan eens een kampdag meedraaien en zoek uit of het iets voor jou is.

1